У Міносвіти повідомили, на які спеціальності цього року збільшили держзамовлення

У Міносвіти повідомили, на які спеціальності цього року збільшили держзамовлення
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич

Є проблеми з набором студентів на технічні напрями і є велика потреба на них на ринку праці

Цього року Міністерство освіти і науки України збільшило держзамовлення на технічні спеціальності, на фізику, астрономію, математику, біотехнології, атомну енергетику, тобто спеціальності зі сфери розвитку економіки країни. Про це повідомила в інтерв’ю «Главкому» міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

«Не завжди популярні спеціальності співпадають з тим, що нам треба. Зараз у нас є проблеми з набором на технічні напрямки і є велика потреба на них на ринку праці. Ми стимулюємо абітурієнтів місцями державного замовлення», - сказала вона.

Міністр визнала, що вчитися на таких спеціальностях складно. На її думку, це демонструє неадекватну якість середньої освіти з природничо-математичних предметів. «Саме тому ми зараз концентруємося над покращенням викладання природничо-математичних предметів у нашій школі», - розповіла Гриневич.

«Ми, наприклад, збільшили цього року державне замовлення на фізику і астрономію, на прикладну фізику і наноматеріали (це нова дуже затребувана сфера), на математику, на мікро- та макронаносистемну техніку, на біотехнології та біоінженерію, на атомну енергетику. Це все сфери розвитку економіки країни. Нам також потрібні фахівці в таких сферах, як агрономія, лісове господарство, захист і карантин рослин», - повідомила міністр.

Але, за її словами, радикального збільшення набору студентів на ці спеціальності не відбулося. «Мало збільшити держзамовлення, потрібно покращити підготовку до складання іспитів з фізики, математики, біології, хімії. Дітей ми набрали, але меншу кількість, ніж очікували», - сказала Гриневич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: