В Мін’юсті не бачать суттєвих порушень в деклараціях топ-чиновників

В Мін’юсті не бачать суттєвих порушень в деклараціях топ-чиновників
Наталія Севостьянова
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

В Мін’юсті не бачать ефективних результатів роботи НАЗК або навіть налагодженої системи перевірки декларацій

Перший заступник міністра юстиції та голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК Наталія Севостьянова в інтерв'ю «Главкому» розповіла, що в Мін’юсті не бачили реальних суттєвих порушень у деклараціях топ-чиновників. 

«Логіка, яка закладалась у закон, полягає в автоматизованій перевірці декларацій. Мені от важко зрозуміти, за якими критеріями відбираються люди сьогодні для перевірки. Чи це за зверненнями громадян, чи з власної ініціативи. Спершу, зрозуміло, почали зверху: президент, прем’єр, міністри. А далі ми бачили, як здійснювалась перевірка щодо якогось одного судді з якогось району, щодо якогось представника місцевої влади…», - заявила Севостьянова.

За її словами, проблема полягає в тому, що система, якби вона працювала, як треба, повинна була перевірити всіх, знайти проблемні місця в деклараціях, і вже цих людей перевіряти за повною процедурою.

«Інакше - це принцип вибіркового правосуддя. От ми вас сьогодні перевіримо, бо ви - наш друг, і ми хочемо швиденько закрити питання щодо вас раз і назавжди. А вас ми сьогодні перевіримо, але ви - не друг, у вас кома не там стояла, напишемо, що ви порушили. Ми ж не бачили реальних суттєвих порушень у деклараціях. Не було виявлено, що хтось не задекларував яхту, літак або будинок. Вказують лише, що десь написали 78,01 замість 78,1 квадратних метрів. Це не помилка в декларації, це людський фактор», - вважає перший заступник міністра юстиції.

Севостьянова підкреслила, що поки що ефективних результатів роботи НАЗК або навіть налагодженої системи перевірки декларацій в Мін'юсті не бачать.

«Тому і стоїть питання повного перезавантаження Агентства», - зазначила заступник міністра.

Нагадаємо, щоб потрапити до керівництва Національного агентства з питань запобігання корупції треба взяти участь у конкурсі.

За словами першого заступника та голови конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК Наталії Севостьянової, є особи, які приходять на конкурс в п’ятий раз.

 Наразі відкритий конкурс на  місце Руслана Рябошапка, який звільний його у червні цього року.

Детальніше читайте: Наталія Севостьянова: Нові співробітники у Мін'юсті отримуватимуть зарплату більшу за міністерську

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: