У місії ОБСЄ пояснили, чому не слідкують вночі за розведенням сил

У місії ОБСЄ пояснили, чому не слідкують вночі за розведенням сил

СММ здійснює цілодобовий моніторинг і спостереження на всій території Донбасу шляхом використання різних технічних засобів

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не здійснює у нічний час мобільне наземне патрулювання на ділянках розведення сил та засобів, зважаючи на недостатню видимість і з міркувань безпеки. Про це йдеться у повідомленні на сторінці СММ ОБСЄ у Facebook у відповідь на заяви про те, що СММ ОБСЄ має цілодобово бути присутньою на спостережних пунктах на ділянках розведення сил та засобів.

«СММ ОБСЄ сповнена рішучості здійснювати патрулювання, моніторинг і верифікацію розведення сил та засобів на узгоджених ділянках у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Богданівка-Петрівське. СММ здійснює цілодобовий моніторинг і спостереження на всій території Донбасу шляхом використання різних технічних засобів, зокрема стаціонарних камер, безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та інших засобів повітряного спостереження. СММ наразі не проводить мобільне наземне патрулювання у нічний час, зважаючи на недостатню видимість і з міркувань безпеки», – заявляє місія.

Вона зазначає, що може ефективно підтримувати процес розведення сил та засобів шляхом верифікації тільки за умови безпечного, надійного і безумовного доступу місії до ділянок розведення, у якому їй часто відмовляють.

Нагадаємо, раніше глава Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на 9 жовтня розведення військ і техніки в районі Станиці Луганської не відбудеться. Після цього заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука спростував інформацію про зрив розведення. Розведення військ та засобів у Станиці Луганській перенесене на невизначений строк.

Як відомо, 21 вересня в Мінську було підписано угоду, згідно з якою українські сили, а також бойовики відводять озброєння від лінії розмежування на трьох ділянках: у районах населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петрівське.

Угода набула чинності 22 вересня. Її має бути виконано протягом 13 днів за умови, що 7 днів у цих районах зберігатиметься режим тиші.

У МЗС cтаном на 3 жовтня заявили про зрив розведення сил і засобів з боку бойовиків, при цьому умови для розведення сил загалом виконано у районах Золотого й Петрівського.

7 жовтня відбулося розведення сил у районі Петрівського. 1 жовтня біля Золотого відбулося розведення військ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: