В Молдові молоді люди вибачилися перед Україною за Додона

В Молдові молоді люди вибачилися перед Україною за Додона

Молоді люди прийшли до посольства з банерами із надписом: «Нам соромно за Додона! Вибачте, будь-ласка!»

Молодіжна організація партії Дія і солідарність — PAS Youth організували флешмоб перед посольством України, що передати послання дружби. Про це повідомляє Curentul.

Молоді люди прийшли до посольства з банерами із надписом: «Нам соромно за Додона! Вибачте, будь-ласка!» українською та молдовською мовами. Мета флешмобу полягала в тому, щоб підтримати дружні відносини з Україною і засудити антиукраїнські заяви кандитата в президенти Молдови Ігоря Додона.

«Наше послання ясне — ми продовжуємо підтримувати дружні відносини з Україною. Для того, щоб показати, що не всі політики в цій країні такі як Ігор Додон. Ми підтримуємо Україну, тому що ми знаємо, яка там ситуація», — сказав один з учасників.

«Ми прийшли сюди, щоб сказати, що соромимося слів Додона і не хочемо руйнувати відносини з Україною через заяви цього політичного діяча. Я прийшов за своєю власною ініціативою, бо ми не згодні з твердженнями Додона, що Крим належить Росії», — сказав інший учасник.

Нагадаємо, кандидат в президенти Молдови і голова Партії соціалістів Ігор Додон заявив, що Крим є фактично російським і з часом буде визнаний таким юридично.

Причиною відчуження Криму в України він назвав «боротьбу з етнічними меншинами», яку нібито проводила українська влада.

За словами молдовської журналістки Левченко, очікується, що у другому турі явка буде вищою, і тоді у проєвропейської кандидатки Майї Санду з’явиться шанс перемогти свого опонента – лідера Партії соціалістів Ігоря Додона, який виступає проти європейської інтеграції та за тісніші зв'язки з Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: