У Москві затримали фігуранта «справи 2 травня», який втік з-під домашнього арешту в Україні

У Москві затримали фігуранта «справи 2 травня», який втік з-під домашнього арешту в Україні

У 2015 році Владислав Ільницький утік з-під домашнього арешту

Обвинуваченого у справі про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року, антимайданівця Владислава Ільницького затримали російські прикордонники в московському аеропорту «Домодєдово», коли він намагався потрапити на територію Росії.

Про це повідомив сепаратист Артем Бузило, який переховується від правосуддя, пише «Думская».

«Фігурант справи «2 травня» Владислав Ільницький понад рік перебував під вартою в одеському СІЗО (був знайомий з ним у в'язниці), в серпні 2015-го його відпустили під домашній арешт, днями втік з України. Вчора під час спроби потрапити на територію РФ його затримали. Зараз перебуває, мабуть, в ізоляторі, де йому загрожує депортація», - написав Бузило в Фейсбуці.

Ільницький був так званим «куликовцем», тобто проросійським активістом. Його затримали одразу після трагедії 2 травня. Він перебував у СІЗО, а в серпні 2015 року Малиновський райсуд відпустив його під домашній арешт. Наразі для Ільницького запобіжного заходу не визначили.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами. У результаті стрілянини та підпалу Будинку профспілок постраждали понад 200 осіб, загинули 48 осіб.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: