В МВС повідомили про спільний із ЄС пілотний проект реформування поліції

В МВС повідомили про спільний із ЄС пілотний проект реформування поліції

Очікуваний розмір допомоги від ЄС на його здійснення становитиме близько шести мільйонів євро

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що спільно з Європейським союзом запускає новий пілотний проект реформування поліції у трьох регіонах – Києві, Львові та Харкові.

Очікуваний розмір допомоги від ЄС на його здійснення становитиме близько шести мільйонів євро. Проект складатиметься з двох частин: перша – це концепція «community policing» (взаємодія поліції із громадою), друга частина – це «сrowd control» (забезпечення громадського порядку), повідомив департамент комунікації МВС.

Головний партнер – поліція Швеції, крім того, будуть залучені фахівці з Данії, повідомив голова Консультативної місії Європейського союзу Кястутіс Ланчинскас.

А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловив переконання, що успішна реалізація проекту не тільки забезпечить більш ефективну роботу поліції, а і сприятиме підвищенню рівня довіри населення.

За повідомленням, у згаданих трьох пілотних регіонах буде здійснюватися реформа кримінальної поліції та системи ізоляторів тимчасового утримання злочинців.

У рамках напрямку «сrowd control» планується створення спеціального поліцейського загону, діяльність якого базуватиметься на принципі деескалації напруги під час масових заходів. Це буде новий немілітаризований поліцейський підрозділ для забезпечення громадського порядку, сказав Аваков. За його словами, при цьому буде враховано успішний досвід шведських колег, які здійснюють оцінку ризиків проведення переговорів за допомогою так званої «діалогової поліції», і тільки після цього пропорційно застосовують силу.

А проект «community policing» буде забезпечувати створення сталості структур та поліцейських відділень, зокрема у сільській місцевості. Він включає в себе проведення тренінгів для персоналу та співробітників поліції на всіх рівнях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: