В МЗС пояснили, як меморандум між Україною та Нідерландами допоможе у позові проти РФ

В МЗС пояснили, як меморандум між Україною та Нідерландами допоможе у позові проти РФ
«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі 

Підписання меморандуму на фінальній стадії

Меморандум про обмін інформацією між Україною та Нідерландами щодо катастрофи малайзійського рейсу MH17 влітку 2014 року на Донбасі допоможе в позові України проти Росії.

Про це заявила заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль в інтерв'ю «5 каналу».

Вона сказала, що підписання меморандуму на фінальній стадії.

«Голландці не хочуть, щоб проведена робота була поставлена під сумнів. Ми зараз працюємо над підписанням меморандуму про обмін інформацією, оскільки збитий Боїнг є частиною нашого позову до Росії щодо фінансування тероризму, а саме — постачання зброї для ураження цього літака», — сказала Зеркаль.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту було 298 людей, всі вони загинули. Більшість з пасажирів на борту Boeing 777 були голландцями, інші — з 17 країн, в тому числі 38 австралійців.

Нагадаємо, у Сполучених Штатів є додаткові докази того, що малайзійський Boeing в липні 2014 року було збито на сході Донецької області з території, підконтрольної російсько-терористичним військам.

Країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. До об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Читайте також: «Розслідувач Bellingcat Арік Толер: Боюся, що російські командири, причетні до знищення МН17, ніколи не побачать Гааги»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: