В МЗС заявили, що мають додаткові докази про фінансування РФ тероризму на Донбасі

В МЗС заявили, що мають додаткові докази про фінансування РФ тероризму на Донбасі
Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль

З одного боку суд підтримав юридичну позицію України, а з іншого – не зробив кроку, аби не дратувати Росію

Міжнародний суд ООН прийняв рішення по конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в повному обсязі на користь України.

Про це розповіла в ефірі «5 каналу» голова української делегації, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

На запитання ведучого, які ще докази має навести українська сторона, аби цього було достатньо для суддів, Зеркаль сказала: «Ми це добре зрозуміли. І зараз фокусуємо свою увагу саме на цих питаннях, які пов'язані з усіма висловлюваннями, про які я казала, і з прив'язкою поведінки ватажків «ЛНР/ДНР» і їхніх висловлювань до залякування населення».

Вона також додала: «У нас є дуже багато фактів, які ми збирали протягом 2014-2015 років, коли це все починалося, щодо тих тортур, які застосовувалися до українців там, по тому, що відбувалося, які це впливало загалом на моральну атмосферу в тих регіонах, які уражені цим конфліктом»..

Зеркаль також сказала, що тут не треба забувати, що суд прийняв рішення по конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в повному обсязі на користь України. За її словами, якщо розглянути рішення суду щодо заборони фінансування тероризму Росією, то суд прийняв усі доводи України, але не пішов далі по запровадженню заходів.

«Таким чином з одного боку суд підтримав нашу юридичну позицію, а з іншого – не зробив кроку, аби не дратувати іншу сторону», – роз'яснила Зеркаль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: