У Нацполіції заявили, що Інтерпол прийме рішення щодо Онищенка не раніше січня

У Нацполіції заявили, що Інтерпол прийме рішення щодо Онищенка не раніше січня
Олександр Онищенко

Україна отримала відповідь генерального секретаріату Інтерполу про те, що справа Онищенка планується до розгляду на наступній сесії комісії з контролю за файлами Інтерполу

Інтерпол поки що не приймав жодного рішення щодо оголошення чи неоголошення депутата Олександра Онищенка в розшук, рішення буде не раніше 23–26 січня.

Про це повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало, наводячи відповідь від Генерального секретаріату Інтерполу.

«Ми отримали відповідь генерального секретаріату Інтерполу про те, що справа Онищенка планується до розгляду на наступній сесії комісії по контролю за файлами Інтерполу», - повідомив Тракало.

За його словами, таке засідання відбуватиметься  23 по 26 січня 2017 року.

Він нагадав, що Україна звернулася до Інтерполу з проханням оголосити Онищенка у міжнародних розшук. У свою чергу захист депутата подав скаргу у якій заявляє, що подання є політично вмотивованим.

«У таких випадках справу передають у контрольну комісію за файлами Інтерполу, а саме рішення відкладається до того часу. Таким чином, рішення і буде ухвалюватися на сесії з 23 по 26 січня», - сказав Тракало.

За його словами, якщо комісія дасть зелене світло, то Інтерпол внесе Онищенка у бази міжнародного розшуку.

Він також наголосив, що таким чином, інформація, подана у ЗМІ з посиланням на адвокатів Онищенка не відповідає дійсності, оскільки жодної відповіді комісії досі не було.

Раніше керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя заявив, що інформація про відмову Інтерполу оголосити в розшук нардепа Олександра Онищенка до українського бюро не надходила.

Нагадаємо, адвокат Онищенка Олег Іщенко заявив «Главкому», що Інтерпол відмовився оголошувати нардепа в розшук.

Як повідомлялося, Онищенко, який раніше заявляв про передачу «компромату на Порошенка» спочатку американським, а потім і російським спецслужбам, стверджує, що має в своєму розпорядженні чотири кейси записів із матеріалами.

6 грудня у ЗМІ з'явився запис, зроблений нардепом Олександром Онищенком з нібито депутатом Олесем Довгим, який, за твердженням Онищенка, приїхав із ним домовлятися.

Крім того, глава Антикорупційного бюро заявив, що Онищенко має кілька громадянств.

Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура України викликає Онищенка на допит 13 грудня 2016 року за озвученими фактами корупції у вищих ешелонах влади.

Читайте також матеріал «Главкома» «Плівки Онищенка. Що з таким «компроматом» робитимуть Британія та Україна»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: