В Нацраді з телебачення і радіо визнали, що не можуть дати ради антисемітському телеканалу

В Нацраді з телебачення і радіо визнали, що не можуть дати ради антисемітському телеканалу

Нацрада не може когось заборонити, хоч і не подобається багато речей на українських каналах, зазначила Герасим’юк

Перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк в інтерв'ю «Главкому» розповіла, що  зараз найгарячіша тема з телеканалом «Планета», щодо діяльності Нацрада звернулась до СБУ.

«Там не тільки антисемітизм, там і ксенофобія, і якісь «слов'яни-арійці». На мій погляд, це якась маніпулятивна штука, бо власники каналу не є людьми, які справді кохаються на якомусь «арійстві». Там багато «фокусів», що мало ріднять роботу цього каналу з виключно медійною діяльністю. Наприклад, одразу після суперечок їхнього представника на черговому засіданні з членами Нацради, вони ставлять в ефір антисемітську передачу і пишуть в біжучому рядку, що вона зроблена на замовлення голови Нацради…Крім того, вони ж нібито – кримчани, з Севастополя. Там закритий ефір абсолютно для всіх українських ЗМІ, а єдині вони чомусь вільно мовлять», - розповіла Герасим’юк.

Перший заступник голови Нацрад зазначила, що інформація, яку телеканал вкидає в інформпростір — образлива й принизлива для гідності людей.

«Вони начебто знаходяться в Києві, але при цьому нібито їхне місцерозташування в Криму. Все це –
предмет розгляду для компетентних органів. Я лише скажу, що інформація, яку вони вкидають в інформпростір — образлива й принизлива для гідності людей. Просто подивіться той лист, який ми від них отримали. Ми ще й на засіданні спитали, чи вони не проти, якщо ми оприлюднимо їхні претензії до нас. Тому він розміщений на нашому сайті», - сказала Герасим’юк.

За її словами, Нацрада не може когось заборонити, хоч і не подобається багато речей на українських каналах.

«Але ж попередження каналу, як я й казала, за законом не означає його миттєвого відключення. Ми ж повинні передати інформацію в інстанцію, яка розгляне наші претензії. Ми не можемо просто сказати на засіданні: а зараз ваша ліцензія буде анульована, хіба що компанія сама би нас про це попросила або там не ведеться мовлення тривалий час. Нацрада не може когось заборонити, хоч нам і не подобається багато речей на наших каналах. Є суд, який повинен розглядати такі випадки», - резюмувала Герасим’юк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: