В НАТО кажуть, що Альянс повернеться до нормальних відносин з Росією після повернення Україні Криму

В НАТО кажуть, що Альянс повернеться до нормальних відносин з Росією після повернення Україні Криму
kavkazplus.com

Всі країни альянсу заявили, що не мають наміру змиритись з анексією Криму як із фактом

Голова військового комітету НАТО, генерал Петр Павел заявив, що НАТО декларує тривалу підтримку України у політичній галузі, повідомляє Радіо Свобода.

«Альянс однозначно заявляє, що повернення до нормальних відносин з Росією не буде можливим аж до відновлення територіальної цілісності України в її чинних кордонах…. Всі країни альянсу однозначно заявили, що не мають наміру змиритись з анексією Криму як із фактом, також всі країни альянсу підтримали план співпраці з Україною, її Збройними силами», підкреслив він.

«Зараз існує п’ять трастових фондів (для допомоги НАТО Україні ­– ред.) , – заявив генерал Петр Павел, – є також низка програм між країнами-членами альянсу і Україною у справі розвитку Збройних сил, навчання, розбудови Генерального штабу і міністерства на основі стандартів альянсу».

«В України є дуже докладно розроблений план до 2020 року, щоб досягнути повної взаємної співпраці з альянсом», – наголосив Павел.

Щодо можливого членства України у НАТО, «то це справа, яка потребує передусім політичних рішень, але тільки тоді, коли будуть виконані всі критерії. Поки що думаю передчасно про це говорити. І Україна, українське керівництво свідоме того, що дорога до виконання всіх вимог – це низка років, якщо не десятки років», – сказав Петр Павел.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: