В НАТО з’явився головний розвідник

В НАТО з’явився головний розвідник
Арндт Фрайтаг фон Лорингхофен

Альянс вперше призначив главу розвідки

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг призначив першого в історії організації главу розвідки. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як йдеться у повідомленні, главою розвідки НАТО став колишній заступник глави німецької розвідки Арндт Фрайтаг фон Лорингхофен. В перелік його завдань входить обмін розвідданими про «нарощування військової потужності Росії», а також контроль за військової та цивільної розвідкою.

Джерело WSJ стверджує, що Лорингхофен буде отримувати звіти про контррозвідувальні операції, що спрямована на попередження «російської інфільтрації в Альянс».

Наголошується, що США наполягали, щоб цю посаду зайняв американець. Однак у даний момент заступник Столтенберга та інші помічники генсека НАТО вже є громадянами США.

Останнім часом НАТО поводиться дуже активно через загрозу зі сторони Росії. Також альянс постійно відмічає агресивну поведінку російських військових. Останнього разу представники блоку відмічали активність росіян Середземному морі.

Як повідомляв «Главком», у НАТО висловили стурбованість рухом військово-морської групи Росії, у складі якої важкий авіаносний крейсер і важкий ракетний крейсер, у східну частину Середземного моря.

Як заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, занепокоєння викликає те, що зараз ця авіаносна група може бути використана для участі у воєнних операціях Росії в Сирії, зокрема, для посилення атак на місто Алеппо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: