В Одесі курсанти Військово-морського ліцею виголосили клятву на вірність Батьківщині

В Одесі курсанти Військово-морського ліцею виголосили клятву на вірність Батьківщині

Клятву прийняли 76 першокурсників одеського Військово-морського ліцею

Сьогодні, в День захисника України, 76 першокурсників одеського Військово-морського ліцею урочисто склали клятву ліцеїста. Церемонія відбулася біля пам'ятника Тарасу Шевченку, в Центральному парку культури і відпочинку, що носить ім'я Кобзаря.

Текст клятви оголошував ліцеїст Данило Ситников, а його друзі скандували: «Клянемося, клянемося!».

За старанність, зразкове навчання та військову дисципліну наказом начальника навчального закладу 16 ліцеїстів призначені на посади молодших командирів, з присвоєнням звання «віце-старшіна 2 статті». Погони ліцеїстам вручили представники командування українських ВМС, керівництва Одеської області і міста.

З прийняттям клятви (по суті, присяги на вірність Батьківщині), з Днем захисника України і святом Покрови Пресвятої Богородиці вихованців ліцею привітали перший заступник командувача Військово-морських сил Збройних сил України контр-адмірал Андрій Тарасов, голова Одеської обласної адміністрації Максим Степанов, представники керівництва Одеського облради, почесні гості з Вінниці, працівники освіти, батьки, ветерани флоту, волонтери, священнослужителі.

Захід завершився колективним фотографуванням і проходженням урочистим маршем.

Відзначимо, сьогодні 14 жовтня, Україна святкує День захисника та День Українського козацтва, а також чергову річницю створення УПА. Крім того, віряни також відзначають День святої Покрови Пресвятої Богородиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: