В Одесу зайшов есмінець ВМС Італії «Луїджі Дуранд де ла Пенне»

В Одесу зайшов есмінець ВМС Італії «Луїджі Дуранд де ла Пенне»

Програма візиту італійціів передбачає протокольну зустріч у Командуванні ВМС ЗС України

У понеділок, 4 вересня, до порту Одеси з дружнім візитом прибув есмінець ВМС Італії «Луіджі Дуранд Де Ла Пенне». Візит італійського корабля під командуванням капітана 1 рангу Фабріціо Руттері відбувається в рамках навчальної практики курсантів Академії Військово-морських сил Італії (м.Ліворно), повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Програма візиту передбачає, зокрема, протокольну зустріч у Командуванні ВМС ЗС України, відвідування «Луіджі Дуранд Де Ла Пенне» особовим складом Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія», Військово-морського ліцею, мешканцями та гостями міста. У свою чергу, курсанти Академії ВМС Італії (м.Ліворно) побувають з ознайомчою екскурсією на фрегаті «Гетьман Сагайдачний» та в Інституті ВМС НУ «Одеська морська академія». На італійських моряків також чекає культурна програма, зокрема, екскурсії по місту», - йдеться в повідомленні.

Також програмою заходів заплановано перехід на катері українських військових моряків спільно з італійськими колегами до місця загибелі італійського корабля «Альберто Ракіа», де покладанням вінка на воду вшанують пам’ять військових моряків.

Військові моряки двох країн також проведуть дружній турнір з футболу між командами курсантів Інституту ВМС НУ «Одеська морська академія» та командою курсантів Академії ВМС Італійської Республіки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: