В окупованій Керчі робітники металургійного заводу знову скаржаться на невиплату зарплати

В окупованій Керчі робітники металургійного заводу знову скаржаться на невиплату зарплати
Керченський металургійний завод

Обіцянки керівництва заводу виплатити зарплату до 16 вересня не виконані

Робітники підприємства «Керченський металургійний завод» ім. Войкова, які неодноразово виходили на акції протесту з вимогою погашення боргів із зарплати, стверджують, що обіцянки керівництва заводу виплатити зарплату до 16 вересня не виконані. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Сайт «Керч - моє місто» інформує, що згідно з трудовим договором, заробітна плата повинна видаватися 10 числа кожного місяця. За словами робітників, керівництво обіцяло видати зарплату до 15 вересня, до Дня Керчі, який відзначають в цьому році в суботу 16 вересня.

«Вчора люди до останнього чекали грошей, але не отримали», - цитує видання працівників заводу.

Видання зазначає, що робочим обіцяли погасити борги із зарплати в зв'язку з ліквідацією стрілочного заводу і заводу емальованого посуду, кошти на ці цілі керівництво заводу обіцяло знайти шляхом продажу майна заводу, але борги так і не погасили.

Коментарів керівництва заводу ім. Войкова з приводу невиплати боргів із зарплати і затримки з виплатою заробітної плати робітникам на даний момент немає.

У Керчі 29 травня 2017 року робітники підприємства «Керченський металургійний завод» вийшли на мітинг, близько двох сотень працівників підприємства вимагали виплатити борги по зарплаті. Попередній мітинг відбувся 26 квітня 2017 року.

7 березня 2017 року керченські ЗМІ повідомили з посиланням на керівника профспілкової організації Геннадія Возіяна, що замість двох колишніх українських підприємств, створених на базі заводу ім. Войкова - «Керченський металургійний комплекс» і «Керченська стрілочна компанія», шляхом примусового викупу створять кримське держпідприємство «Керченський металургійний завод».

ТОВ «Керченський стрілочний завод» (КСЗ), який працював на території заводу ім. Войкова в Керчі, за даними ЗМІ, перебував у власності української компанії «Укртранслізинг», власником 49,96% акцій якої була найбільша в Україні приватна транспортно-експедиторська компанія «Лемтранс», що входить у фінансово-промислову групу «СКМ» українського бізнесмена Ріната Ахметова. Підприємство, зареєстроване як окрема структура в 2002 році (після банкрутства Керченського металургійного комбінату ім. Войкова – ред.), спеціалізувалося на випуску чавунного і сталевого литва, стрілочних переводів та запчастин до них. КСЗ був головним постачальником продукції для «Укрзалізниці».

ТОВ «Керченський металургійний комплекс» в українському правовому полі діє і зараз. Його керівництво стверджує, що діяльність в Керчі підприємство не веде, а майновий комплекс на півострові ще в 2014 році був зданий в оренду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: