В окупованому Криму члена Меджлісу викликали на допит

В окупованому Криму члена Меджлісу викликали на допит

Еміне Авамілєву російські силовики зобов'язали прийти у центр протидії екстремізму в окупованому Криму

Члена Меджлісу кримськотатарського народу Еміне Авамілєву російські силовики зобов'язали прийти у п'ятницю, 30 вересня, у центр протидії екстремізму в окупованому Криму. Про це Авамілева повідомила у Фейсбуці.

«Як ми і передбачали, завтра, 30 вересня, нас «запрошують» у центр протидії екстремізму», - написала вона.

Нагадаємо, що у четвер, 29 вересня, Верховний суд РФ підтвердив заборону Меджлісу кримськотатарського народу. Адвокати Меджлісу кримськотатарського народу мають намір оскаржити рішення про заборону та визнання його екстремістською організацією.

Т.в.о. президента Freedom House Деніел Калінґерт заявив, що рішення про заборону Меджлісу є підтвердженням того, що в окупованому Криму відбуваються масові репресії щодо етнічної меншини, порушуються права людини.

Нагадаємо також, що 28 вересня заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову російський суд присудив штраф у розмірі 750 рублів.

27 вересня члену Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзіну російський суд в Криму присудив штраф розміром в одну тисячу рублів, як «учаснику зборів громадського об'єднання, забороненого в Росії».

26 вересня членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також деяких делегатів Курултаю кримськотатарського народу викликали в Центр з протидії екстремізму у Сімферополі.

Російський суд окупованого Криму на засіданні у четвер, 29 вересня, продовжив термін утримання під вартою заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: