В окупованому Криму покажуть заборонений у Росії український фільм

В окупованому Криму покажуть заборонений у Росії український фільм

Кадр із фільму «Чужа молитва»

Режисер Ахтем Сеїтаблаєв сподівається, що його фільм «Чужа молитва» покажуть в окупованому Криму на одному з телеканалів

Український режисер і актор Ахтем Сеїтаблаєв повідомив, що його фільм «Чужа молитва» буде показаний в окупованому Криму. При цьому він уточнив, що прокат в кінотеатрах цієї стрічки неможливий. Однак показ може відбутися по телебаченню, сказав фільммейкер «Главкому».

«Я сподіваюся, що (фільм. – Ред.) побачать в Криму, коли він буде на одному з телеканалів», - сказав Сеїтаблаєв. Про який саме телеканалі йде мова - не уточнюється.

Картина розповідає про молоду кримськотатарську дівчину Саїду Аріфову, яка під час Другої світової війни, ризикуючи власним життям, врятувала 88 єврейських дітей-сиріт.

Нагадаємо, що попередній фільм Сеїтаблаєва «Хайтарма» також зіткнувся з заборонами на показ в окупованому Криму.

Раніше Сеїтаблаєв розповідав, що у фільмі «Чужий молитві» проводяться паралелі між нацистами, комуністами і нинішнім режимом Кремля.

Нагадаємо, 6 грудня на екрани вийде ще один фільм Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги». Він розповість про українських вояків, які захищали Донецький аеропорт. Таким чином Сеїтаблаєв стає єдиним вітчизняним режисером, який протягом року випускає на широкі екрани відразу два повнометражні фільми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: