В окупованому Криму продовжує погіршуватись ситуація з дотриманням прав людини, — ЮНЕСКО

В окупованому Криму продовжує погіршуватись ситуація з дотриманням прав людини, — ЮНЕСКО
В ЮНЕСКО визнали Крим українським

Найбільш вразливими групами населення в анексованому Криму залишаються кримські татари та українці

Ситуація в анексованому Росією Криму з дотриманням прав людини та збереженням культурних цінностей продовжує погіршуватися.

Про це йдеться у звіті ЮНЕСКО, передає Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

Звіт ЮНЕСКО охоплює період з січня до червня поточного року. У ньому йдеться про проведення Росією систематичної політики маргіналізації та переслідування осіб, які виступають проти анексії Криму, називаючи їх екстремістами.

«Росія використовує репресивні методи державного апарату: неправомірно застосовує кримінальне та адміністративне законодавство, фальшиві обвинувачення, переслідування та примушення з боку правоохоронних органів, пропагандистський тиск проурядових ЗМІ», — йдеться у звіті.

Наголошується, що найбільш вразливими групами населення в Криму залишаються кримські татари та українці.

«Окупаційна влада жорстко обмежує свободу засобів масової інформації, українські телеканали заміняються телеканалами РФ, медіа кримськотатарською мовою закриваються, а журналісти потерпають від погроз, залякувань та переслідувань. Освіта кримськотатарською та українською мовами витискається російськомовним навчанням, а на керівництво шкіл, вчителів батьків та дітей здійснюється тиск, аби припинити викладання цих мов», — йдеться у звіті ЮНЕСКО.

Також наголошується, що обсяги та активність незаконного переміщення українських культурних цінностей з території Криму до Росії суттєво зросли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: