В Онищенка знайшли паспорт Греції

В Онищенка знайшли паспорт Греції
Олександр Онищенко

Правоохоронцям не вдалося встановити поточне місцезнаходження депутата

Національне антикорупційне бюро встановило наявність у народного депутата Олександра Онищенка паспорта громадянина Греції. Про це йдеться у рішенні Солом'янського районного суду Києва від 19 жовтня.

Детективи НАБУ звернулися до суду із клопотанням про заочний арешт депутата з альтернативою застави в розмірі 1,6 млрд гривень.

В постанові суду зазначено, що правоохоронцям не вдалося встановити поточне місцезнаходження депутата.

«Під час досудового розслідування одержано дані, що Онищенко у своєму розпорядженні має приватний літак і може безперешкодно подорожувати з паспортом громадянина України і паспортом громадянина Греції, постійно змінюючи місце свого перебування», – сказано в ньому.

Постановою детектива від 17 жовтня оголошено міжнародний розшук підозрюваного і відповідні матеріали відправлено в Інтерпол.

Суд частково задовольнив клопотання і обрав Онищенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. При цьому суд зобов'язав правоохоронців не пізніше ніж через 48 годин із моменту затримання підозрюваного доправити його до суду для розгляду питання про застосування запобіжного заходу у вигляді арешту або його зміни на більш м'який запобіжний.

Зазначимо, що раніше антикорупційний прокурор Назар Холодницький повідомив, що правоохоронці перевіряють наявність у Онищенка паспорта громадянина будь-якої європейської країни.

Нагадаємо, народного депутата Олександра Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2, ст. 364-1, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України.

Повідомлення про підозру генеральний прокурор України підписав 27 липня ц.р. Згоду на притягнення Онищенка до відповідальності, затримання та арешт Верховна Рада надала 5 липня ц.р. Напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави. 8 серпня 2016 року його було оголошено в національний розшук.

10 серпня НАБУ надало Українському бюро Інтерполу всі необхідні документи щодо Онищенка. Також Національне бюро надало всі необхідні пояснення, які підтверджують відсутність політичних мотивів кримінального переслідування підозрюваного.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: