В ООН виступають за повну заборону ядерної зброї

В ООН виступають за повну заборону ядерної зброї

За резолюцію, яка закликає до переговорів щодо угоди, яка б заборонила ядерну зброю, проголосували 123 країни

У комітеті ООН з питань роззброєння та міжнародної безпеки у четвер, 27 жовтня, пройшло голосування за резолюцію, яка закликає до переговорів щодо угоди, яка б заборонила ядерну зброю.

На засіданні у Нью-Йорку за документ, запропонований Австрією, Бразилією, Ірландією, Мексикою, Нігерією та Південною Африкою, проголосували 123 країни, 38 виступили проти, ще 16 - утрималися. Тепер резолюцію розглянуть на Генеральній асамблеї ООН у грудні. 

«Будь-яке застосування ядерної зброї може мати «катастрофічні гуманітарні наслідки», - йдеться у документі. Він пропонує скликати у березні 2017 року конференцію для пошуку «інструменту юридичного зобов'язання щодо заборони ядерної зброї, який призвів би до її тотального знищення». 

Водночас представники чотирьох з п'яти країн, що мають право вето у Раді Безпеки ООН, при голосуванні за проект резолюції висловились проти - США, Росія, Франція та Великобританія. Через тиск США, відзначає агентство dpa, 27 з 28 країн-членів НАТО також виступили проти. Утримались лише Нідерланди. Активний противник ядерної зброї Японія голосувала проти. Південна Корея, якій погрожує атомною атакою Північна, також не підтримала резолюцію. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: