В «Опоблоці» вважають, що Порошенко вирішив увійти в історію де Голем

В «Опоблоці» вважають, що Порошенко вирішив увійти в історію де Голем

Народний депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич

Фото: Станіслав Груздєв, «Главком»

Нардеп Шуфрич стверджує, що Україна заплатить страшну ціну за те, що Порошенко «вирішив увійти в історію військовим президентом»

Народний депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич вважає, що амністія для бойовиків на Донбасі могла б стати початком діалогу, проте президент Петро Порошенко «вирішив увійти в історію де Голем, таким собі військовим президентом».

Про це нардеп заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Скажіть, чим люди на Донбасі зі зброєю в руках відрізнялися від тих, хто взяв у руки зброю на Майдані? І ті, й інші порушили закон. Але я був автором закону про амністію для майданівців, бо розумів, що людям треба відчинити двері додому і дати можливість повернутися в законне поле. І я вимагав амністії для тих, хто взяв зброю на Донбасі. Тому що амністія – це початок діалогу. На жаль, Порошенко погодився на рекомендацію військових і вирішив увійти в історію де Голем, таким собі військовим президентом. А заплатили ми за це страшну ціну», - стверджує Шуфрич.

Як приклад, він навів заяву екс-міністра закордонних справ Німеччини Франка Вальтера Штайнмаєра 1 липня 2014 року.

«Він (Штайнмаєр, - «Главком») вимагав припинити військову операцію і повернутися за стіл переговорів. Тоді оперативно була погоджена перша зустріч у Мінську, про яку тоді оголосила Ірина Геращенко. Хоча вона не мала права тоді це говорити, при всій моїй повазі до неї, бо зробила це трохи раніше, ніж було погодженоАле дії Гелетея були такими тупими і пропагандистськими, що Порошенко зрештою цю можливість не реалізував», - додав народний депутат від «Опоблоку».

Нагадаємо, Шуфрич раніше заявив, що президент РФ Володимир Путін вплинув на бойовиків «ДНР» і «ЛНР» і не допустив захоплення Маріуполя.

Нардеп також переконаний, що понад 50% українців і росіян позитивно налаштовані один до одного.

Читайте також інтерв’ю: Нестор Шуфрич: Влада із задоволенням злила б Донбас, але просто боїться відповідати за це

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: