В ПАРЄ відмовилися змінювати правила в інтересах Росії

В ПАРЄ відмовилися змінювати правила в інтересах Росії

Бюро відмовилось від ідеї просування нелегітимної і швидкої процедури зміни регламенту Асамблеї на догоду РФ

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи відмовилося від ідеї просування нелегітимної і швидкої процедури зміни регламенту Асамблеї на догоду РФ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв.

«Протести української делегації напередодні Бюро ПАРЄ спрацювали. Наразі Бюро відмовилось від ідеї просування нелегітимної і швидкої процедури зміни регламенту Асамблеї на догоду РФ. Але розслаблятися не можна», - написав він.

Також Ар’єв повідомив, що Бюро ПАРЄ ухвалило рішення провести дебати в політичних групах Асамблеї. «Себто, виміряти температуру у всьому домі. І залежно від результатів, питання буде винесено на Бюро ПАРЄ у п'ятницю», - сказав він.

На його думку, за таких обставин «запланований проросійськими лобістами бліц-кріг стає майже неможливим». «Тому вони починають говорити про політичний мораторій на заперечення повноважень делегаціям (читай РФ), який носить суто декларативний характер і проти якого треба боротись в діалозі під час сесії. Проте, відчувається що свіжі події в Алеппо та висновки по МН17 певним чином змінили настрої в ПАРЄ не на користь росіян», - зазначив Ар’єв.

Нагадаємо, раніше Ар’єв повідомив, що низка впливових в Асамблеї персон 10 жовтня готові ініціювати зміну правил ПАРЄ таким чином, щоб делегація РФ змогла без проблем і обмежень зайти в Асамблею в січні 2017 року. «Вперше правила ПАРЄ пропонують змінювати в інтересах одної країни-члена, а не в інтересах організації», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: