В ПАРЄ заявили, що не визнають російських виборів в окупованому Криму

В ПАРЄ заявили, що не визнають російських виборів в окупованому Криму

У ПАРЄ критично оцінюють розклад політичних сил нового складу Держдуми РФ і заявили, що асамблея не визнає виборів у Криму.

Про це заявив голова моніторингового комітету ПАРЄ Штефан Шеннах, повідомляє Deutsche Welle.

Шеннах заявив, що ПАРЄ «не приймає вибори», які пройшли на території анексованого Росією Криму.

«Якщо ми не можемо в’їхати на територію Криму, підготувати свій звіт, то, вибачайте, але ніхто не може визнати те, що там відбулося», - сказав політик.

Він також нагадав, що як голова комітету звертався із закликом до російської влади надати змогу місії ПАРЄ відвідати Крим, але відповіді так і не отримав.

Шеннах нагадав, що російська влада не запросила моніторингову місію ПАРЄ спостерігати за парламентськими виборами. «Але ми вже знаємо їхні результати, і вони не є гарним майбутнім для Росії», - сказав він.

Голова моніторингового комітету ПАРЄ відмовився від прямої відповіді на запитання, що робитиме асамблея, якщо до складу нової делегації Держдуми включать депутата, обраного на території Криму.

«Це дуже гіпотетичне питання, бо наразі російська делегація ще не сформована, а ворожити по зорях я не хочу», - сказав Шеннах.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України оголосило рішення про невизнання повноважень більшості депутатів Державної думи РФ, обраних 18 вересня.

Також Франція заявила, що не визнає результатів російських виборів у Криму.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: