В Пентагоні підтвердили, що Росія нічого не зробила для боротьби з ІДІЛ у Сирії

В Пентагоні підтвердили, що Росія нічого не зробила для боротьби з ІДІЛ у Сирії
Ештон Картер

Росія своїми діями в Сирії лише посилила війну між військами Асада та опозицією

Росія не зробила нічого, щоб допомогти перемогти «Ісламську державу» у Сирії і прийняла стратегію, яка «явно заважає США» в інших країнах.

Таку думку міністр оборони США Ештон Картер висловив в інтерв'ю WSJ.

«Мені здається, це частина його (Путіна – ред.) самосприйняття. Одним з факторів, якими він вимірює успішність своєї політики, є не те, яких результатів він досягає на землі, а те, який рівень дискомфорту він створює для решти світу», - зазначив Картер.

Він також прямо заявив, що російські військові, які в останні місяці брали на себе все більш активну роль у підтримці президента Сирії Башара Асада, були бездіяльні в боротьбі з ІДІЛ.

«Вони не зробили нічого для боротьби з «Ісламською державою». Вони борються проти поміркованої опозиції разом з урядом Сирії. Все, що вони зробили, було неправильно і прямо протилежно тому, що вони обіцяли», - додав Картер.

Російське керівництво також не виконало обіцянку використовувати свої позиції в Сирії, щоб «полегшити перехід» від влади Асада до більш широкого уряду, який включив би у себе помірковану опозицію.

«Вони цього не зробили, вони не сприяли переходу. Вони тільки вдвічі посилили громадянську війну», - підсумував Картер.

6 січня стало відомо, що Міноборони РФ приступило до скорочення угруповання військ в Сирії згідно з рішенням російського президента Володимира Путіна, першої зону конфлікту покине авіаносна група ВМФ РФ на чолі з авіаносцем «Адмірал Кузнєцов».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: