У рамках справи про «бучанські землі» ГПУ проводить обшуки за 31 адресою

У рамках справи про «бучанські землі» ГПУ проводить обшуки за 31 адресою

За попередніми підрахунками, вартість цих земель оцінюється в сотні мільйонів гривень

Генеральна прокуратура України проводить обшуки за 31 адресою в частині справи про привласнення посадовими особами міськради Бучі земель на сотні млн грн. Про це під час брифінгу заявив начальник департаменту ГПУ Володимир Гуцуляк.
«Проводиться низка обшуків, зокрема, за 31 адресою в рамках кримінального провадження за фактом зловживання і перевищення службового становища посадовими особами Бучанської міської ради при незаконному вилученні із власності держави 890 га особливих земель лісового фонду. Єдиним уповноваженим державним органом на виділення цих земель був і залишається виключно КМУ. За попередніми підрахунками, вартість цих земель оцінюється в сотні мільйонів гривень», - зазначив Гуцуляк.
За його словами, в даний час обшуки тривають, але вже можна констатувати їхню продуктивність і результативність.
«Вилучено значну кількість документів, у яких зазначено, що ці землі спочатку незаконно виводилися, потім надавалися підставним фізичним особам, а потім ними ж через незначний проміжок часу передавалися у власність користування близьких людей з близького оточення або родичам, посадовим особам Бучанської та Ірпінської міських рад, які в подальшому своїми ж будівельними компаніями здійснювали житлову та громадську забудову», - зазначив він.
«Для того щоб заспокоїти мешканців будинків, побудованих на цих землях, я хочу зазначити, що жодних претензій з приводу можливості здійснювати правомочності щодо володіння, користування і розпорядження їх майном, придбаних у будинках на незаконно вилучених і відчужених землях, в органах досудового розслідування та їхні майнові права обмежені не будуть», - запевнив прокурор.
Раніше повідомлялося, що співробітники Генеральної прокуратури в даний час проводять обшуки в міського голови Бучі Анатолія Федорука. Обшуки проводяться у справі про розкрадання 900 га лісу». Зазначимо, Анатолій Федорук керує Бучею від 1998-го року.
Джерело: 112.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: