В Росії вперше засудили адміністратора «груп смерті» у «ВКонтакте»

В Росії вперше засудили адміністратора «груп смерті» у «ВКонтакте»
Адміністратор «груп смерті» Філіп Будейкін у суді
Фото: Тасс

В ході судового процесу вдалося довести провину і причетність молодика до двох епізодів, в яких він схиляв дівчат-підлітків до суїцидальних думок

Тобольський районний суд Тюменської області РФ 18 липня засудив адміністратора «груп смерті» Філіпа Будейкіна, відомого також як Філіп Лис, до трьох років і чотирьох місяців у колонії-поселенні.

«В ході судового процесу вдалося довести провину і причетність молодого чоловіка до двох епізодів, в яких він схиляв дівчатк-підлітків до суїцидальних думок», - заявила місцевому порталу 72.ru помічник судді Ельвіра Якубова.

За версією слідства, в квітні-травні 2016 року Будейкин в соціальній мережі «ВКонтакте» поширював серед неповнолітніх пропаганду суїциду і схиляв їх до його скоєння.

Так, слідчі стверджують, що молодий чоловік підбурював до суїциду 15-річну школярку з Астрахані, а також довів до самогубства неповнолітню дівчинку з Тюменської області, яка влітку минулого року спробувала покінчити з собою, але була врятована медиками.

Кримінальну справу стосовно Будейкина було порушено 20 травня 2016 року - через п'ять днів після виходу розслідування «Нової газети» про «групи смерті». У листопаді 2016 року він був заарештований.

В розслідуванні ЗМІ стверджувалося, що в соціальних мережах існують спільноти, адміністратори яких підштовхують підлітків до суїциду. За даними видання, з листопада 2015 по квітень 2016 років скоїли самогубство 130 підлітків, що перебували в таких групах.

Нагадаємо, раніше Будейкін розповів, навіщо знищував підлітків.

Начальник головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко вважає припинення існування подібних груп в України одним з позитивних результатів блокування роботи російських соцмереж.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: