В Росії вважають, що колишній голова адміністрації Кремля може замінити Мєдвєдєва

В Росії вважають, що колишній голова адміністрації Кремля може замінити Мєдвєдєва

Російський журналіст назвав декілька причин звільнення Іванова з адміністрації і призначення його спецпредставником президента Росії з питань природоохоронної діяльності екології та транспорту

Колишній голова адміністрації президента Росії Сєргєй Іванов міг залишити свою посаду, щоб взяти реванш у політичній боротьбі з нинішнім прем’єром Дмітрієм Мєдвєдєвим.

Про це в ефірі Громадського розповів журналіст російського видання «Настоящее время» Тімур Олєвский.

За його словами, є декілька причин звільнення Іванова з адміністрації і призначення його спецпредставником президента Росії з питань природоохоронної діяльності екології та транспорту.

«Це рокіровка, запасна клітинка для Іванова, який у 2008 році був одним з претендентів на пост наступника президента Путіна. Але тоді він програв в кадровій апаратній боротьбі Мєдвєдєву. Можливо зараз, Іванов не може просто взяти і замінити Медведєва на посту. По-перше, скоро вибори і до виборів не повинно бути кадрових перестановок, а по-друге, це занадто відкрите підбурювання двох сильних політиків», — сказав Олєвский.

«Побувши трошки спецпредставником з питань природоохоронної діяльності, він Медведєва поохороняє здалеку і потім, коли вибори закінчаться, стане віце-прем'єром Росії по силовому блоку із можливістю підвищення до посади самого Мєдвєдєва. І, таким чином, візьме реванш. Це версія людей, які вірять в непохитність старої команди Путіна», — зазначив журналіст.

Водночас Олєвський припускає, що Сєргєй Іванов міг перейти на нижчу посаду з особистих причин.

«Він втомився і хоче піти на якусь почесну посаду, ось таку беззмістовну. Особисту трагедію (загибелі сина в 2014-му році - ред.) він пережив важко і просив Путіна тоді, що дайте мені 4 роки і, будь ласка, звільніть. І ось його звільнили. Відставка це, або точка опори для майбутнього зльоту, мені здається, стане зрозуміло в кінці вересня, як тільки пройдуть вибори», — додав Олєвскій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: