В «Самопомочі» незадоволені тим, що всі глави районів у Києві призначені від партії президента

В «Самопомочі» незадоволені тим, що всі глави районів у Києві призначені від партії президента
Сергій Гусовський

Депутати міськради вже підготували проект рішення, який змусить ЦВК звернути увагу на ситуацію із виборами у райради

Лідер фракції «Самопоміч» у Київраді Сергій Гусовський впевнений, що районами столиці керують ті, кого теоретично призначають усередині комунікацій фракції «Солідарність». Внаслідок чого вибори до райрад Києва, які мали відбутися ще 27 березня, так і не почались. Про це Гусовський розповів у інтерв’ю «Главкому».

Нагадаємо, внаслідок позову ГО «Наждак» Окружний адміністративний суд міста в січні заборонив ЦВК здійснювати дії стосовно районних виборів у столиці. Після цього Київська міська рада приймала звернення до ЦВК, але міський голова його заветував.

За словами Гусовського, депутати міськради вже підготували проект рішення, який змусить ЦВК звернути увагу на ситуацію із виборами у райради, але «Солідарність» зробить усе для того, щоб рішення не пройшло далі комісій міськради.

«Солідарність» зробить усе для того, щоб його не було прийнято. З огляду на те, що «Єдність» до них долучилася, коли голосували бюджет, є імовірність, що і «Єдність» так само його саботуватиме», − розказав голова фракції «Самопоміч».

У своєму зверненні 4 із 5 фракцій міськради, окрім «Солідарності», пропонували надати більш широкі компетенції райрадам, воно пройшло широке обговорення і причин для ветування, як таких не було, зазначив він.

«Ми пропонували максимально передати повноваження райрадам. Але нам опонували, що була пауза (в існуванні райрад. – Ред.) з 2010 року, що прийдуть нові депутати, їм буде складно. Один раз засідала створена робоча група, головував міський голова – досі немає від них жодної інформації», − розказав Гусовський.

Така ситуація склалась, за його словами, головне через те, що усі 10 голів райрад Києву призначаються усередині фракції «Солідарність» і районами керують ті, хто фактично представляє міського голову.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: