В СБУ заявили, що не передавали Савченко ніяких списків

В СБУ заявили, що не передавали Савченко ніяких списків

Тандіт наголосив, що самочинне публікування списків заручників чи зниклих безвісти не дає можливості прискорити процеси звільнення

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт повідомив, що наразі в полоні бойовиків залишилося 110 заручників. Іще 490 українців, за його даними, вважаються зниклими безвісти внаслідок агресії Росії на сході України. Також на сьогодні знайдено і звільнено з полону майже 3 тисячі 100 осіб.

Діяльність же народного депутата Надії Савченко (позафракційної) щодо публікації її власних версій списків заручників і зниклих на даному етапі несе певний деструктив, сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна».

Тандіт наголосив, що самочинне публікування списків заручників чи зниклих безвісти не дає можливості прискорити процеси звільнення чи пошуку зниклих.

При цьому він додав, що якщо в когось є можливість допомагати визволяти заручників, потрібно це робити, однак важливо при цьому не заважати спецслужбам.

«Щодня ми перевіряємо інформацію, щодня проходить спеціальна нарада. Після опублікування списків у фейсбуці народним депутатом із самого ранку було проведено оперативну нараду. Я особисто спілкувався з керівником цього підрозділу, полковником Качановим. Ми сиділи з цими списками», – сказав він.

Тандіт також запевнив, що Служба безпеки України не передавала Савченко ніяких списків. «Списки, про які вона говорить, можливо, подавалися, але не нами, а представниками ОРДЛО», – додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: