В середу суд у Києві проведе підготовче засідання у справі Плотницького

В середу суд у Києві проведе підготовче засідання у справі Плотницького

Завтра у Подільському суді столиці відбудеться засідання у кримінальній справі відносно ватажка «ЛНР» Плотницького щодо викрадення Савченко

У Подільському райсуді м. Києва в середу відбудеться підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за звинуваченням ватажка терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницькогоу вчиненні терористичного акту, захоплення в заручники і викрадення старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко.

«Судове засідання призначено на 13 годин. Державне обвинувачення у кримінальному провадженні підтримує прокуратура міста Києва», - йдеться в повідомленні прес-служби столичної прокуратури, оприлюдненому у вівторок.

У відомстві нагадали, що 17 червня 2014 р. за злочинним наказом Плотницького бойовики очолюваного ним незаконного збройного формування «батальйон «Зоря» здійснили збройний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних сил України і захопили в полон старшого лейтенанта ЗС України Савченко. 23 червня Савченко незаконно, проти її волі і зі збройним супроводом, переправили через державний кордон України на територію Російської Федерації.

«За результатами проведеного слідчим відділом ГУ СБ України в м. Києві та Київській області спеціального попереднього розслідування Плотницького звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч 2 ст 258 (терористичний акт) і ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: