В скандальному НАЗК впевнені, що зіграли ключову роль в безвізовому режимі

В скандальному НАЗК впевнені, що зіграли ключову роль в безвізовому режимі
Корчак: НАЗК зіграв ключову роль у набутті безвізового режиму
Фото: Станіслав Груздєв / «Главком»

Очільниця Нацагенства запевняє, що робота відомства «з самого початку була публічною»

Національне агентство з питань запобігання корупції зіграло ключову роль у набутті безвізового режиму. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявила голові відомства Наталія Корчак.

«НАЗК зіграв ключову роль у набутті безвізового режиму, виконанні зобов’язань перед МВФ. Хочеш-не-хочеш, наша робота з самого початку була публічною, суспільство розглядає нас крізь лупу. При цьому забувається, що ми - превентивна установа, нікого не караємо і не кидаємо за ґрати. Всі матеріали разом із протоколами направляються до суду, до НАБУ чи до Нацполіції», - сказала вона.

Нагадаємо, 11 травня Рада ЄС остаточно затвердила рішення про надання Україні безвізу. А вже з 11 червня громадяни України почали їздити без віз до 34 європейських країн.

17 травня президент України Петро Порошенко у Страсбурзі взяв участь у церемонії підписання президентом Європейського парламенту Антоніо Таяні та представником мальтійського головування в Раді ЄС законодавчого рішення про запровадження Європейським союзом безвізового режиму для громадян України.

За місяць з початку дії угоди про можливість українців подорожувати до країн ЄС і Шенгенської зони без віз зареєстровано лише 50 відмов.

Читайте матеріал «Главкома» Безвізовий режим: як це працюватиме

Також читайте: Костянтин Єлісєєв: Після надання безвізу Євросоюз одразу поставить нас на моніторинг

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: