В США заявили про готовність відповісти Північній Кореї війною

В США заявили про готовність відповісти Північній Кореї війною
Герберт Макмастер

В адміністрації президента США сподіваються на дієвість нових санкцій ООН проти КНДР

У Білому домі розглядають військовий варіант реагування на ракетно-ядерну загрозу з боку Північної Кореї.

Таку заяву зробив радник з питань національної безпеки президента США Герберт Макмастер.

«Для тих, хто казав та робив коментарі з приводу відсутності військового варіанту, такий військовий варіант існує», – сказав Макмастер.

Водночас, він зауважив, що адміністрація США все ще сподівається на ефект нових санкцій ООН проти КНДР, які перешкоджатимуть провокаційній діяльності режиму.

У цьому зв'язку радник президента США зазначив, що військові дії – це «не те, що ми вважали би за краще робити».
Він підкреслив, що зараз потрібно докласти зусиль всієї міжнародної спільноти, щоб розв'язати глобальну проблему, яку становить Північна Корея.

Водночас, постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі в п'ятницю також виступила із заявою, підкресливши, що ООН майже вичерпала всі варіанти для мирного врегулювання. Вона констатувала, що останні економічні санкції мають вплинути на економічну ситуацію, але для цього потрібен час.

«Ми бачимо, що вони (Північна Корея – ред.) продовжують провокації, вони й надалі є безрозсудними», - зауважила Гейлі, додавши, що глава Пентагону Джеймс Меттіс має цілий набір варіантів в цьому питанні.

Нагадаємо, 15 вересня, КНДР здійснила новий запуск ракети в напрямку Японії.

Відзначається, що ракета пролетіла над островом Хоккайдо в 7.06 за місцевим часом.

Влада Японії закликали жителів ряду північно-східних префектур попрямувати в укриття.

Як повідомляв «Главком», напередодні Північна Корея попередила США, що в разі прийняття нових санкцій Радбезом ООН Вашингтон «заплатить належну ціну і зіткнеться з величезним болем і стражданням за всю свою історію», якщо продовжить наполягати на посиленні режиму санкції відносно КНДР.

Нагадаємо, США запропонували 11 вересня скликати засідання Ради Безпеки ООН для голосування по підготованому Вашингтоном проекту резолюції з розширеними санкціями проти Північної Кореї.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп погодилися, що Рада безпеки ООН має ухвалити нові більш жорсткі санкції щодо КНДР у зв'язку з випробуванням Пхеньяном водневої бомби.

Як повідомляв «Главком», Україна в Радбезі ООН закликає дослідити, які держави допомагають ядерній програмі КНДР.

Раніше стало відомо про чергове, вже шосте ядерне випробування, яке здійснила КНДР. Влада Північної Кореї заявила, що підірвана бомба була водневою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: