В столичній поліції визнали, що співробітників, які пройшли атестацію, ловлять на злочинних схемах

В столичній поліції визнали, що співробітників, які пройшли атестацію, ловлять на злочинних схемах

В поліції є служба внутрішньої безпеки, яка затримує нечистих на руку співробітників

У столичній поліції ловлять діючих співробітників, які «зрослися» з криміналом. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів керівник Національної поліції Києва Андрій Крищенко.
«Це непоодинокі факти. Затримання співробітників відбуваються не тільки за хабарі, а й за збут наркотиків, за участь у схемах з «віджимання» квартир, шахрайства», - сказав він.
Крищенко сумнівається, що ці правоохоронців масово підуть у кримінал. «Як ми для них (злочинців) чужі, так і кримінал для нас чужий. Тим паче, колишні правоохоронці затребувані і в охоронних структурах, і в інших сферах життя - адже це і юристи, і досить серйозні практики», - вважає керівний київської поліції.
Він повідомив, що в поліції є служба внутрішньої безпеки, яка затримує нечистих на руку співробітників. «Можу нагадати окремі факти, які ми висвітлювали. Було, наприклад, затримано керівника районної ланки, коли той намагався дати хабар моєму заступнику. Було затримано кілька слідчих, які брали хабар. Зараз в Деснянському районному управлінні затримали кількох співробітників поліції, які були замішані в схемах щодо збуту наркотиків…», - розповів Крищенко.
Зокрема, затримували і тих, які пройшли атестацію: «Так. Це колишні міліціонери, які перейшли до поліції».
При цьому він зазначив, що атестація - це перший етап, «ніхто не казав, що всі, хто пройшов атестацію, одразу стали кришталево чистими, їм все прощено - і минуле, майбутнє». «Робота триває. Робота служби внутрішньої безпеки – це вже фактично така постійна атестація. Різні випадки є. Але ми нічого не приховуємо. Ми самі зацікавлені позбутися цих людей. А куди вони підуть - у кримінал, не в кримінал? Ну, підуть у кримінал – значить, сядуть. Співробітники поліції дуже чітко розуміють наслідки своїх дій, розуміють, що на злочинах все одно всі рано чи пізно попадаються», - каже Крищенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: