В Україні цього року іноземних туристів поменшало у понад три рази

В Україні цього року іноземних туристів поменшало у понад три рази

Водночас збільшилась кількість іноземців, які приїхали до України не з метою туризму

За перше півріччя цього року до України приїхало з метою туризму 19,2 тис. іноземців, що у 3,4 разу менше, ніж в аналогічному періоді 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Як повідомляється, за І півріччя 2017 року до України в’їхало 6,3 млн іноземців, що на 8,7% більше, ніж в аналогічному періоді 2016 року.

У 94,1% випадків іноземці приїздили до України з метою приватних подорожей.

Зазначимо, за аналогічний період минулого року з цією ж метою Україну відвідало на 6,8% іноземців менше. В той же час кількість іноземців, що прибули до України з метою туризму, знизилась у 3,4 рази порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

«Найбільше іноземних громадян, які прибули до України у І півріччі 2017 року були з Молдови, Білорусі, Росії, Угорщини, Польщі, Румунії, Словаччини, Туреччини, Ізраїлю, Німеччини», - сказано в повідомленні.

Порівняно з І півріччям минулого року кількість іноземних туристів збільшилась з Білорусі на 373,2 тис. осіб, з Туреччини – на 27,6 тис. осіб, з Угорщини – на 26,7 тис. осіб, з Молдови – на 26,3 тис. осіб, з Румунії – на 25,8 тис. осіб, з Росії – на 24,1 тис. осіб, з Ізраїлю – на 23,4 тис. осіб, з Німеччини – на 17,1 тис. осіб.

При цьому відбулося зменшення кількості туристів в Україну зі Словаччини – на 37,9 тис. осіб та Польщі – на 2,5 тис. осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: