В Україні майже тисяча населених пунктів знеструмлені через негоду

В Україні майже тисяча населених пунктів знеструмлені через негоду

До ліквідації наслідків негоди всього залучено 4 тисячі 513 чоловік та 1 тисяча 565 одиниць техніки

Протягом 12–13 листопада 2016 року внаслідок несприятливих погодних умов (сильні снігопади, хуртовини та ожеледиця, налипання мокрого снігу, сильні пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 955 населених пунктів у одинадцяти областях.

До відновлення електропостачання населених пунктів задіяно 336 аварійних бригад обленерго. Станом на 21:00 13 листопада залишилося відновити 642 населених пункти у дев'яти областях.

Найбільшу кількість снігового покрову, до 50 см, зафіксовано у Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській областях.

У Київській, Вінницькій та Черкаській областях спостерігаються сніг із дощем, а у Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій — місцями, в Одеській, Миколаївській, Херсонській — іде дощ, на решті території країни без опадів.

Унаслідок сильних опадів та з метою збереження життя та здоров’я учасників дорожнього руху службами автомобільних доріг у Львівській, Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій областях обмежено рух великогабаритного транспорту, а в Чернівецькій області в 7 районах обмежений повністю.

У регіонах країни силами ДСНС було здійснено понад 250 виїздів для надання допомоги у розчищенні автошляхів від повалених дерев, вивільнення окремих автомобілів із снігових заметів.

До ліквідації наслідків негоди всього залучено 4 тисячі 513 чоловік та 1 тисяча 565 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС — 255 одиниць техніки та близько 900 чоловік особового складу.

В наступні 3 години у західних, північних областях йтиме сильний сніг, переважно з хуртовиною, на решті території дощ.

14 листопада вночі в північних та центральних областях сильний сніг, в Україні, крім південних та східних областей місцями хуртовини; місцями пориви вітру 15-20 м/с; на дорогах більшості областей України ожеледиця.

Координацію заходів щодо подолання негативних наслідків негоди в областях здійснюють регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: