В Україні сьогодні вибори. Список населених пунктів, де проходить голосування

В Україні сьогодні вибори. Список населених пунктів, де проходить голосування

11 грудня - вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в 41 об’єднаній територіальній громаді, утвореній в процесі децентралізації

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера так пояснює особливості їх проведення: «Зазначу, що представницькі органи місцевого самоврядування обираються лише на час до проведення наступних чергових місцевих виборів у 2020 році. Другий нюанс полягає в тому, що на час тих виборів тимчасово функціонують попередні органи місцевого самоврядування ще старих громад, доки не буде обрано і не набудуть повноваження ради нових об’єднаних громад та їхні голови. Кількість громад, у яких відбудуться вибори, не є остаточною, і наступного року їхня кількість може збільшитись. Тож у 17-му році такі вибори досить реальні, питання тільки в їхньому фінансуванні. В організаційному плані вони мало чим відрізняються від чергових місцевих виборів».

Система виборів в ОТГ буде тією самою, що застосовувалась на останніх місцевих виборах, – так звані псевдовідкриті списки, коли виборець голосує одночасно за партію і кандидата, якого та висунула в певному окрузі, а потім у раду проходять найуспішніші з них. Якщо, звісно, партія подолає прохідний бар’єр у 5%. Така система діятиме на виборах до всіх місцевих рад, крім сільських і селищних, де досі зберігається мажоритарка.

Також нагадуємо, що 18 грудня відбудуться вибори ще в 143 об’єднаних територіальних громадах.

Повний список населених пунктів,

де сьогодні пройдуть вибори:

(для перегляду документа натисніть на зображення)
Про деталі виборів в об’єднані територіальні громади читайте в статті «Вибори в об’єднаних громадах. Усі подробиці голосування 11 та 18 грудня»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: