В Україні видали «мільйонну» ID-картку

В Україні видали «мільйонну» ID-картку

Київська школярка, яка стала власницею «мільйонної» ID-картки

Власницею паспорта нового типу із номером 001000000 стала київська школярка

У четвер, 19 жовтня, Державна міграційна служба урочисто видала «мільйонний» паспорт. Про це повідомляє голова міграційної служби Максим Соколюк.

Він підкреслив, що, незважаючи на те що ID-картка є документом для внутрішнього використання всередині держави, технічно вона відповідає міжнародним вимогам до проїзних документів (travel documents). Після підписання двосторонньої угоди із Республікою Туреччина, громадяни України — власники ID-карток отримали можливість з червня 2017 року подорожувати до Туреччини без закордонного паспорта, лише за ID-карткою.

На думку Соколюка, не справдилися міфи, які поширювалися у суспільстві стосовно нових ID-карток. «Нові документи є дійсно зручними у використанні та не потребують зчитування для встановлення особи власника. Паперовий витяг з Єдиного державного демографічного Реєстру, який безкоштовно видається разом з ID-карткою, не потрібно щодня носити із собою — це — паперове підтвердження місця проживання, яке поступово відходить у минуле. Завдяки нанесенню на ID-картку номера платника податків, у власників нових документів відпала необхідність носити із собою довідку з податкової інспекції», - зазначив голова Міграційної служби.

Інформацію, яка міститься на вбудованому чипі ID-картки можна зчитати за допомогою сучасного смартфона, який підтримує технологію передачі даних NFC, за даними телеком-операторів кількість таких смартфонів в Україні перевищує 3 млн.

Нагадаємо, що в Україні ID-картки запроваджено у січні 2016-го — на зміну паперовому паспорту громадянина Україні зразка 1994 року із вклеєною фотокарткою.

Україна кілька років вивчала досвід країн, які запровадили ID-картки та обрала найбільш лагідний шлях заміни ID-документів — заміна проводиться природнім шляхом, кінцевих дат чинності старих документів законодавством не передбачено. Всі ID-картки, так само як і закордонні паспорти, є біометричними документами, тобто містять безконтактний електронний носій, на якому записано біометричні дані власника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: