В Україні викрили міжнародну схему шахрайства з використанням криптовалют

В Україні викрили міжнародну схему шахрайства з використанням криптовалют

На законодавчому рівні використання криптовалют в Україні не врегульовано

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві спільно з працівниками управління карного розшуку ГУНП в м. Києві та слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області викрили міжрегіональну злочинну групу, члени якої незаконно заволодівали великими сумами коштів під час легалізації грошових коштів з використанням криптовалют.

Як розповів перший заступник голови ДФС України Сергій Білан, в рамках розслідування кримінального провадження було встановлено групу осіб, які, шляхом обману та зловживання довірою, заволодівали чужими грошовими коштами в особливо великих розмірах, а також здійснювали легалізацію грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, під виглядом переведення різних криптовалют в готівку.

За його словами, учасники угруповання проводили вербування матеріально незабезпечених жителів Полтавської області та відправляли їх на роботу до Москви, де останні проживали в раніше знятому приміщенні та приймали вказівки від зловмисників щодо прийому готівки та розповсюдження біткоінів по території РФ, перевезення готівки замовникам. Таким чином вони здійснювали легалізацію різних криптовалют шляхом переводу в долари США або російські рублі. У подальшому отримані від зазначеної діяльності відсотки перенаправлялися в Полтаву, де кошти розподілялися між членами угруповання.

За результатами проведених обшуків було вилучено понад 14,2 млн грн. у національній та іноземній валюті, комп'ютерну техніку, банківські картки та пістолет Stalker без документів.

Тривають слідчі дії.

«На законодавчому рівні використання криптовалют в Україні не врегульовано, - зазначив Сергій Білан. - Цим користуються учасники тіньового сектора, вибудовуючи схеми для легалізації і відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом. Але до яких би хитрощів вони не вдавалися, ми й надалі будемо припиняти злочинні дії, спрямовані на порушення податкового законодавства».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: