В Україні вшанували пам’ять жертв політичних репресій

В Україні вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Сьогодні в Україні День пам’яті жертв політичних репресій

Україна вшанувала пам’ять жертв політичних репресій жалобними заходами у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили».
У заходах до Дня пам’яті жертв політичних репресій взяли участь президент України Петро Порошенко, а також політики та урядовці.
Так, під час виступу, глава держави нагадав, що Биківнянське поховання тих, хто загинув від сталінських репресій, є найбільшим на території України.
«Але криваве павутиння незліченних кладовищ, ідентифікованих і безіменних, виявлених і досі не віднайдених, - воно у безлічі таких лісів та ярів по всій Україні окреслює карту злочинів комунізму. У таємному листі голови КДБ УРСР Володимиру Щербицькому, яке було написано в останні роки СРСР, згадуються десятки назв місць розстрілів і таємних поховань. У кожній області і, - напевне, в кожному районі, - українська земля покоїть прах невинних жертв і береже страшну правду та намагається залікувати пекучий біль свого народу», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, День пам’яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня.
Традиційно, у День пам’яті жертв політичних репресій вищі особи держави покладають квіти до національного меморіального заповідника «Биківнянські могили». Покладання квітів до пам’ятних знаків відбувається також по всій країні, відбуваються жалобні віче і церемонії.
Джерело: УНН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: