В Україні завершився процес призначення житлових субсидій

В Україні завершився процес призначення житлових субсидій
Призначення субсидій

Середній розмір житлової субсидії в Україні у цьому опалювальному сезоні становить 2 000 грн

31 жовтня в Україні завершився процес призначення житлових субсидій на новий опалювальний період (2016-2017 рр.). Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Згідно з даними Мінсоцполітики, середній розмір житлової субсидії в Україні у цьому опалювальному сезоні становить 2 000 грн.

«Обов’язковий платіж українців за комунальні послуги є навіть меншим, ніж у минулому опалювальному сезоні (з травня 2016 року зріс прожитковий мінімум – 1399 грн, який входить у формулу розрахунку розміру субсидії). Загалом, чим менші доходи має родина, то нижчими будуть її витрати на комунальні послуги і більшим розмір державної підтримки», - зазначається в повідомленні.

«У кожного окремого домогосподарства свій індивідуальний розмір субсидії: чим більший сукупний дохід сім'ї, тим більшим є її особистий платіж за комунальні послуги, і навпаки», - пояснюють у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Кабмін має намір незабаром представити на обговорення громадськості модель механізму монетизації економії субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, який дозволить стимулювати ефективне використання енергоресурсів.

В уряді вважають, що кількість домогосподарств, що отримують субсидію, досягне свого максимуму в 8,5 мільйонів сімей в опалювальному сезоні 2016-2017 років і почне поступово зменшуватися з наступного року завдяки підвищенню доходів домогосподарств.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: