В українській армії проходить службу майже 20 тисяч жінок, - Геращенко

Цьогоріч було суттєво розширено перелік спеціальностей, які дозволяється опановувати жінкам-військовослужбовцям, в тому числі й бойових професій

У Збройних силах України проходять службу 19 892 жінки, з яких 2 458 офіцерів. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко під час відкритих дебатів Ради Безпеки ООН на тему «Жінки. Мир.Безпека».

«Агресія проти України сприяла не лише активізації участі жінок в миротворчих процесах, але й більш активному залученню жінок до служби в армії. Багато жінок добровільно заключили контракт задля захисту Батьківщини. Наразі у Збройних Силах України проходять службу 19 892 жінки (2 458 офіцерів, 17 044 сержантів та солдатів). Із них – 266 були мобілізовані до лав Збройних сил», – повідомила вона.

За словами депутата, протягом поточного року було вжито низку спеціальних заходів для інтеграції гендерної проблематики в реформи, що проводяться в секторі безпеки: «Ці заходи, хоча і знаходяться на початковій стадії, вже принесли перші результати на шляху до трансформації у військових структурах і військової культурі».

Так, цьогоріч було суттєво розширено перелік спеціальностей, які дозволяється опановувати жінкам-військовослужбовцям, в тому числі й бойових професій.

«У подальшому вбачається необхідним введення посад гендерних радників в збройних силах. Плануються більш широкі законодавчі зміни для усунення бар'єрів і забезпечення рівного представництва жінок у збройних силах, а також щодо посилення парламентського контролю у сфері національної безпеки та оборони», – повідомила Геращенко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: