В «Укроборонпромі» знайшли порушення на більш ніж півмільярда гривень

В «Укроборонпромі» знайшли порушення на більш ніж півмільярда гривень

Найбільші порушення виявлені у компанії «Укрспецекспорт» та на її дочірніх підприємствах

За результатами аудиторської перевірки в «Укроборонпромі» були виявлені факти фінансових порушень та неефективного управління ресурсами на сотні мільйонів гривень.

Про це йдеться у листі Державної аудиторської служби на адресу Мінекономрозвитку, передає «Економічна правда».

У листі зазначається, що протягом 2014-2016 років були проведені державні фінансові аудити та ревізії діяльності 12 підприємств-учасників «Укроборонпрому».

За результатами перевірок були виявлені факти фінансових порушень та неефективного управління ресурсами на 557,8 млн грн.

«Насамперед - через маніпулювання процесом формування фінансових результатів для мінімізації сплати податків та відрахувань до бюджету», - зазначається у листі.

Зокрема, були виявлені випадки реалізації продукції за цінами, нижчими їхньої собівартості та не виконувалися договірні зобов'язання, що призводило до утворення боргів та штрафів.

Найбільші порушення виявлені у компанії «Укрспецекспорт» та на її дочірніх підприємствах: «Промоборонекспорт», «Укрінмаш», «Таско-експорт», «Прогрес», «Спецтехноекспорт», «Укроборонсервіс».

Нагадаємо, 14 липня Національне антикорупційне бюро затримало директора Львівського бронетанкового заводу, який входить до концерну «Укроборонпром», через розтрату державних коштів.

Згодом, за результатами перевірок служби внутрішньої безпеки «Укроборонпрому» було відсторонено 25 керівників держпідприємств.

Крім того, «Укроборонпром» піднявся на шість сходинок у рейтингу світових виробників зброї

Читайте також статтю: Військово-технічне співробітництво. «Гібридна» роль «Укроборонпрому» 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: