В уряді підтвердили, що будуть рекомендувати введення мит для російських експортерів добрив

В уряді підтвердили, що будуть рекомендувати введення мит для російських експортерів добрив
Добрива для рослин 

Мінекономіки визнало достовірність доповіді про підвищення ставок для постачальників з РФ

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) підтвердило достовірність доповіді щодо антидемпінгового розслідування щодо імпорту з Росії в Україну мінеральних добрив - карбаміду і карбамідно-аміачної суміші (КАС), раніше розісланий учасникам процесу з супровідним листом нібито за підписом заступника міністра Максима Нефьодова.

«Мінекономрозвитку в письмовому вигляді направив усім зареєстрованим зацікавленим сторонам не конфіденційну інформацію про основні факти і висновки, що були встановлені за результатами проведення розслідування, для коментарів», - повідомила прес-служба відомства у відповідь на запит Hubs.

З документа випливає, що ставка остаточного антидемпінгового мита, яку рекомендує ввести МЕРТ, становить: для групи компаній «ЄвроХім» + 18,78%; для ВАТ «Куйбишевазот» + 0%; для інших російських експортерів + 31,84%.

Нагадаємо, Міжнародна комісія з міжнародної торгівлі України (МКМТ) розпочала розслідування щодо імпорту міндобрив з Росії в червні 2015 року на підставі скарги хімпідприємств Черкаський «Азот», «Сєвєродонецьке об'єднання« Азот »і« Концерн «Стирол», які входять до групи Ostchem Дмитра Фірташа.

Як повідомлялося раніше, призначена в 2015 р замміністра МЕРТ і торговий представник України Наталія Микольська ще в 2014 р за скаргою компаній Фірташа представляла їх інтереси і тоді домоглася введення антидемпінгових мит на аміачну селітру. Тепер вона вже як чиновник з правом голосу входить до складу МКМТ, яка приймає рішення про введення нових обмежень на імпорт добрив з РФ.

Проти нового обмеження імпорту азотних добрив шляхом введення мит виступили українські аграрії. Вони також зажадали провести антимонопольне розслідування проти українських виробників у зв'язку з тим, що внутрішні ціни на добрива вище експортних. У свою чергу Антімопольний комітет уже проводить антимонопольне розслідування на ринку аміачної селітри за скаргою Полтавського ГЗК.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: