В уряді пропонують збільшити стипендії за чотирма напрямками

В уряді пропонують збільшити стипендії за чотирма напрямками

У Міносвіти хочуть збільшити стипендії студентам педагогічних, технічних, природничих та математичних спеціальностей

Міносвіти виступає за збільшення стипендій студентам педагогічних, технічних, природничих та математичних спеціальностей.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань науки і освіти повідомив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, передають Українські Новини.

«Збільшити загальний стипендіальний фонд, щоб привести стипендії до рівня прожиткового мінімуму, напевно, не вийде. Тому ми повинні запропонувати розумну формулу виплати стипендій, яка не була б дискримінаційної», - сказала він.

Ковтунець наголосив, що вкрай необхідно суттєво збільшити стипендії студентам педагогічних, технічних, природничих та математичних спеціальностей у зв'язку з дефіцитом які вступатимуть на дані спеціальності.

Як відомо, під час виступу у парламенті президент Петро Порошенко заявив, що не допустить скасування стипендій студентам.

Міністерство фінансів пропонує урізати витрати на стипендії з нового бюджетного року.

У Міносвіти ж повідомили, що ініціативу Мінфіну не підтримують.

«МОН не розробляв і не ініціював проекти нормативно-правових актів, спрямованих на зниження рівня забезпечення стипендіями учнів та студентів», – відповіли у міністерстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: