В Узбекистані заборонили молитися за здоров'я Карімова

В Узбекистані заборонили молитися за здоров'я Карімова

Мулла під час проповіді жодного разу не згадав керівництво республіки, в тому числі Іслама Карімова

В Узбекистані імам-хатибам усно заборонили згадувати ім'я президента Іслама Карімова і говорити про стан його здоров'я на п'ятничних молитвах 2 вересня. Про це розповіли джерела в оточенні верховного муфтія Узбекистану, повідомляє «Фергана».

За словами осіб, які відвідали сьогодні мечеть, на намазі міліції було більше, ніж у попередні п'ятниці, і вони оглядали людей ретельніше, ніж зазвичай. «Мулла під час проповіді жодного разу не згадав керівництво республіки, в тому числі Іслама Карімова», - розповіло джерело.

Темою проповідей були грошові борги: йшлося про те, що останнім часом багато людей беруть у борг, але не повертають гроші вчасно. Як зазначається, п'ятнична молитва, або джума-намаз - обов'язкова колективна молитва мусульман, вчинена в мечетях.

Нагадаємо, офіційного підтверждення смерті Карімова від влади Узбекистану досі немає. У ЗМІ інформація про смерть президента Узбекистану з'явилась ще 29 серпня. Водночас уряд країни наполягає: Карімов живий, знаходиться у лікарні в критичному стані. Сьогодні агентство Reuters із посиланням на три дипломатичних джерела повідомило про смерть президента Узбекистану. Крім того, стали відомі можливі наступники Карімова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: