Ватажки «ДНР» закривають шахти і звільняють сотні гірників

Ватажки «ДНР» закривають шахти і звільняють сотні гірників
Шахтарі Донбасу

Через відсутність ринків збуту більшість шахт згортають видобувну діяльність

На підприємствах вугільної галузі на тимчасово окупованих територіях Донецької області спостерігається подальше погіршення економічної ситуації. Про це повідомляє група «Інформаційний спротив».

«Через відсутність ринків збуту більшість шахт згортають видобувну діяльність. Так, на шахті «Іловайська» ПО «Октябрьуголь» на сьогоднішній день є близько 20 тис. тонн нереалізованого вугілля. Шахта «Комуніст» того ж ПО «Октябрьуголь», на якій вже близько року видобуток вугілля не здійснюється, в січні 2017 р. підлягає закриттю - будуть звільнені близько 300 співробітників», - йдеться у повідомленні.

За даними «ІС», на підприємствах колишнього ДП «Шахтарськвугілля» заборгованість із зарплати сягнула кількох місяців (в листопаді ц.р. була виплачена зарплата за серпень 2016 року).

«У зв'язку з відсутністю коштів, працівники галузі періодично відправляються в неоплачувані відпустки. За прогнозами керівництва т.зв. «Мінвугілля ДНР», в 2017 році термін перебування працівників галузі в неоплачуваних відпустках становитиме як мінімум 3-4 місяці», - повідомляє «ІС».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: