Вбивця патрульних в Дніпрі виконував задачі спецслужб, - командир «Торнадо»

Вбивця патрульних в Дніпрі виконував задачі спецслужб, - командир «Торнадо»

Командир «Торнадо» наполягає: в зоні АТО Пугачов виконував завдання, поставлені безпосередньо «високими чинами в МВС і Генпрокуратурі, а також їх наближеними»

Командир роти «Торнадо» Руслан Онищенко розповів, що в зоні АТО підозрюваний у вбивстві патрульних в Дніпрі Олександр Пугачов виконував завдання, поставлені безпосередньо «високими чинами в МВС і Генпрокуратурі, а також їх наближеними», пише «ГОРДОН».

Підозрюваний у вбивстві двох патрульних в Дніпрі Олександр Пугачов дійсно був бійцем спочатку добровольчого батальйону «Шахтарськ», а після спецроти МВС «Торнадо». 

«Олександр Пугачов служив спочатку в «Шахтарську», потім в «Торнадо», виконував спецзавдання. Пугачов - корінний житель Тореза, він ніколи не був ні моїм охоронцем, ні «правою рукою Онищенко», як стверджує Матіос (головний військовий прокурор України, заступник генкрокурора Юрія Луценка. - ред.). Я не потребую охорони, сам здатний себе захистити. Якщо послухати Матіоса, у мене було мінімум 20 таких «правих рук». Пугачов два рази був поранений, воював в Шахтарську, Горлівці, Слов'янську, Торезі, Сніжному. Ходив у розвідку, один перерізав горлянки 10-15 бойовикам на блокпостах. Проводив спецоперації за завданням вищих чинів в силових відомствах. А потім всю штатку нашого батальйону злили сепарам: фото, адреси, телефони, родичів - все! в «ДНР»-«ЛНР» залишилися наші рідні, їх почали пресувати, садити в підвали, віднімати квартири, машини. За мою голову призначили 300 тисяч доларів, за Сашину - 200 тисяч. Верхівка силових відомств ставила «Торнадо» бойові завдання в зоні АТО, піарилась, а тепер зливає бійців і підставляє патрульних», - заявив Онищенко.

lutsenko-pugachev_01

Під час обшуку квартири обвинуваченого в Дніпрі була знайдена спільна фотографія Пугачова з нинішнім генпрокурором Юрієм Луценком. Онищенко також підтвердив справжність цього знімка.

«Фото сьогодення. На задньому фото не паркан, а пофарбований в маскувальний колір борт КамАЗа. Це наша машина, ми на ній теж виконували бойові завдання. Це фото зроблено в серпні 2014 го, за пару днів до Іловайського котла. Луценко тоді до нас приїхав, ми в зеленці базувалися, готувалися атакувати правий фланг, були за 5-7 кілометрів від Іловайська. Навіщо Луценко приїжджав в «Торнадо»? Не знаю. Руки тиснув бійцям, обіймався, фотографувався, по плечу плескав: «Ви патріоти, справжні захисники батьківщини» і поїхав. Після почалися страшні бої, оточення і котел», - пояснив Онищенко.

Командир «Торнадо» наполягає: в зоні АТО Пугачов виконував завдання, поставлені безпосередньо «високими чинами в МВС і Генпрокуратурі, а також їх наближеними». Зокрема, за словами Онищенко, саме торнадовці зняли і передали для розслідування відео пересування російського «Бук-М1», який збив над Донецькою областю малайзійський Boeing з 298 людьми на борту.

«Шрам у Пугачова - це від кульових поранень, які він отримав в Торезі, коли ми виходили з донецького оточення. Це в 2014-му було, через місяць після того, як бойовики почали захоплювати Горлівку. Ми виконували спецоперацію, зривали прапори РФ і «ДНР», поширювали листівки, брали сепарів і передавали їх українським силовикам, які спеціально прилітали на вертушці, приїжджали на авто в призначений час і забирали захоплених нами бойовиків. Завдання нам ставили дуже високі чини в МВС і Генпрокуратурі, а також їх наближені. Ми постійно були з ними на зв'язку по телефону. Вони ставили нам завдання по зриву так званого референдуму в «ДНР», зі збору відео, фото та аудіо-матеріалів. Пам'ятайте відео, де знято, як російський «Бук-М1» їде через Торез, Сніжне і так далі? Це знімали пацани з «Торнадо», відправили помічникові високого чину в МВС. Він відео виклав, попіарився, а тепер зливає «Торнадо», - сказав Онищенко.

Командир розформованої спецроти переконаний, що «оперативники», які «вели» Пугачова, не очікували, що ситуація закінчиться таким чином, а тому не викладають повне відео події. Крім того, за словами Онищенко, тепер «корумпована влада роздує повноваження Нацгвардії і поліції».

Нагадаємо, командир роти «Торнадо» Руслан Онищенко переконаний, що автомобіль Олександра Пугачова зупинили для перевірки документів не випадково.

Як відомо, 25 вересня в Дніпрі двоє патрульних зупинили чоловіка за порушення ПДР. Зловмисник відкрив стрілянину по патрульних, внаслідок чого поліцейський загинув на місці, його напарниця померла на операційному столі. У скоєнні злочину підозрюють Олександра Пугачова, колишнього бійця «Торнадо», який перебував у розшуку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: