Вбивця поліцейського у Дніпрі - колишній боєць батальйону «Торнадо»

Вбивця поліцейського у Дніпрі - колишній боєць батальйону «Торнадо»
Фото з відкритих джерел

Зловмисник, який підозрюється у вбивстві поліцейського у Дніпрі 25 вересня - Олександр Пугачов, колишній боєць роти спецпризначення МВС «Торнадо», перебуває у розшуку за інші тяжкі злочини

Зловмисник, який підозрюється у вбивстві поліцейського у Дніпрі 25 вересня - Олександр Пугачов - колишній боєць роти спецпризначення МВС «Торнадо».

Цю інормацію підтвердила очільник Нацполіції Хатія Деканоідзе, повідомляє телеканал Еспресо.  

Відповідно до карточки розшуку, Пугачов - уродженець РФ, Тамбовської області, має громадянство України та проживає у м.Торез.

У розшуку Пугачов перебуває за підозрою у скоєнні злочинів передбачених ч.3 ст.146 - «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини», ч.1 ст.255 «Створення злочинної організації», ч.2 ст.153 «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом».

Як відомо, добровольчу роту патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо» було створено у вересні 2014 року у структурі МВС у Запорізькій області.

До її складу входили переважно вихідці із Луганської та Донецької областей та бійці розформованого батальйона «Шахтерск», який брав участь у бойових діях під Іловайськом. Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що «Шахтерск» розформовано  за неодноразові випадки мародерства у Волновасі "та інші випадки». 

У листопаді 2014 року СБУ у Києві затримала 6 озброєних екс-бійців «Шахтерска», які вже були членами «Торнадо». За даними СБУ, усі вони - «екс-співробітники органів внутрішніх справ", які «мали завдання виконати ряд приватних замовлень рейдерського характеру».

У червні 2015 року Аваков заявив, що спецроту «Торнадо» розформовано. 

У Києві триває процес у кримінальному провадженні щодо командира роти «Торнадо» Руслана Оніщенка та 11 бійців роти за обвинуваченням у вчиненні ряду злочинів у складі злочинної організації, у тому числі тяжких та особливо тяжких.

Засідання суду неодноразово зривали прихильники «торнадівців».

25 вересня у Дніпрі зловмисник застрелив патрульного поліцейського, який зупинив його авто за порушення правил дорожнього руху.  Водій автівки почав чинити опір працівникам поліції, а потім здійснив декілька пострілів та зник з місця пригоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: