Вбивство працівниці в Одеському СІЗО: Мін'юст зробив заяву

Вбивство працівниці в Одеському СІЗО: Мін'юст зробив заяву
Денис Чернишов

У Міністерстві юстиції висловили співчуття рідним та близьким вбитої співробітниці СІЗО

У зв’язку із жорстким вбивством співробітниці одеського СІЗО, у Міністерстві юстиції зробили офіційну заяву. Заступник міністра юстиції Денис Чернишов виказав співчуття рідним та близьким загиблої.

«Складно віднайти слова, які б могли зарадити трагедії рідних та близьких, колег та друзів, усіх працівників нашої системи в результаті проявленої жорстокості до нашої з вами колеги. Пережита остання ніч ще довго не даватиме усім нам спокою, болісно нагадуючи про те, що пенітенціарна система потребує негайних змін. Пролита кров молодшого інспектора, яка виконувала покладені державою на неї професійні обов’язки, є нічим іншим, як демонстрацією принизливого ставлення і до самої системи, і до її працівників як з боку спецконтингенту, так і суспільства в цілому», - зазначив Чернишов.

Заступник міністра юстиції також зазначив, що таке зухвале й жорстоке вбивство – це наслідок  байдужості до проблем пенітенціарної системи. «Усе написане не є виправдовуванням чи актом перепровадження відповідальності, – це крик душі за багаторічну нещадну байдужість до проблем системи, її працівників та спецконтингенту. Сьогодні нам, як ніколи, непросто та особливо боляче. Утім ми витримаємо цей удар заради майбутнього нашої служби та тих героїв, які її уособлюють; стримаємо і той бруд, яким сьогодні хочуть нас занапастити жалюгідні критикани, прийнявши рішення на крові зробити собі піар. Наша відповідь буде жорсткою, але не жорстокою. Ми приймаємо виклик і зробимо все, аби винні були покарані, висновки були зроблені – і не лише нами, а й тими, хто ще й досі сумнівається у необхідності гідного фінансування системи та проведення реформи, а світла пам'ять нашої колеги назавжди лишилася в наших серцях», - додав Чернишов.

Нагадаємо,вчора, 17 серпня, в  Одеському слідчому ізоляторі виявили розчленоване тіло молодшого інспектора II категорії відділу режиму і охорони Олени П.

Як повідомили «Думській» джерела в СІЗО, у вбивстві підозрюють раніше судимого в'язня ізолятора, який виконував функції «баландера» (так називають засудженого, який розносить їжу по камерах).

Трагедія сталася в п'ятому корпусі СІЗО.

Вбивця зґвалтував і задушив дівчину, після чого порізав її на шматки і кинув їх в сміттєві баки.

У ГУНП підтвердили інформацію про злочин.

Поліцейські кажуть, що співробітники СІЗО з 17:00 дві години самостійно шукали зниклу, поки знайшли фрагменти тіла в сміттєвому контейнері.

Підозрюваний раніше притягувався до відповідальності за статтями 187 і 115 КК України - розбій та умисне вбивство. До госпробіт його залучати не мали права.

Колишній глава пенітенціаної служби Сергій Старенький в соцмережі Facebook уточнив, що вбита Олена Сергіївна Порошенко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: