Велика російська держкомпанія виявилася злочинним угрупованням, що виконало сотню замовних убивств

Велика російська держкомпанія виявилася злочинним угрупованням, що виконало сотню замовних убивств
Аслан Гагієв

За сім років аферисти вкрали 500 млн доларів

Російська державна «Фінансово-лізингова компанія» (ФЛК), яка отримувала величезні вливання з бюджету РФ, контролювалася бандою кілерів, які скоїли із сотню вбивств, пише «Новая газета»

Компанія, контрольний пакет акцій якої належала Федеральному фонду майна та уряду Татарстану, була створена в 2001 році. Формально – для підтримки літакобудування. «Замість виробництва літаків вони видавали підконтрольним «одноденкам» позики, які потім переводили на фірму FLC West у Люксембурзі або витрачали. Кримінальний «дах» їм забезпечував ватажок банди кілерів Аслан Гагієв, який по бухгалтерії ФЛК проходив як Сергій Морозов, один з акціонерів фірми», – уточнює видання.

На рахунку банди Гагієва – понад сотня замовних убивств. «Низку жертв відправили на той світ просто в офісі ФЛК, у сусідній кімнаті з кабінетом, де відбувалися наради за участю чиновників з уряду», – зазначає видання.

«Знайдено список чиновників, які отримували відкати за «розпил» у ФЛК. Це тривало з 2001 по 2008 рiк. З компанії вкрали близько 500 млн доларів», – пише видання.

Шахраї встигли випустити кілька облігаційних позик, які купили довірливі західні інвестори. Їм розповіли про надійну лізингову компанію, за яку відповідає держава. Ці гроші також були розкрадені, а інвестори адресували свої претензії російському уряду, йдеться у статті. «Розкрадання грошей з бюджету Росії через ФЛК загострило проблеми авіабудівної галузі країни, завдало шкоди інвестиційному клімату, викликало кризову ситуацію на півночі Німеччини, яка обговорювалася на вищому рівні», – зазначає видання.

Минулого тижня у Мосміськсуді відбулося чергове засідання у справі банди Аслана Гагієва, якого у 2015 р. було заарештовано за ордером Інтерполу в Австрії. Наразі він «чекає» на екстрадицію до РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: